Do you want BuboFlash to help you learning these things? Or do you want to add or correct something? Click here to log in or create user.In Londen is vrijdag boos gereageerd op het Europese plan Spanje zeggenschap te geven over het lot van het Britse schiereiland Gibraltar na de brexit.

In de voorgestelde uitgangspunten van de EU voor onderhandelingen over de brexit staat dat Brits-Europese akkoorden straks niet automatisch voor Gibraltar gelden. Eerst moeten Madrid en Londen hier een akkoord over bereiken, vindt de EU.

Britse media zien hier "een Spaans veto over Gibraltar" in. De krant The Telegraph meldde '"grote verontwaardiging" in Britse regeringskringen, die zouden zijn verrast door de passage. Een parlementariër waarschuwde dat Groot-Brittannië zich niet laat ringeloren en een regeringsfunctionaris zei dat dit "volstrekt onaanvaardbaar'" was.

Spaanse media juichen de passage toe als een succes van Spaanse diplomaten in Brussel. Gibraltar is al ruim driehonderd jaar een Britse kolonie, maar Spanje wil het terug.

If you want to change selection, open document below and click on "Move attachment"

Britten boos over Europese ideeën over toekomst Gibraltar | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
[emptylink] [emptylink] [emptylink] <span>In Londen is vrijdag boos gereageerd op het Europese plan Spanje zeggenschap te geven over het lot van het Britse schiereiland Gibraltar na de brexit. In de voorgestelde uitgangspunten van de EU voor onderhandelingen over de brexit staat dat Brits-Europese akkoorden straks niet automatisch voor Gibraltar gelden. Eerst moeten Madrid en Londen hier een akkoord over bereiken, vindt de EU. Britse media zien hier "een Spaans veto over Gibraltar" in. De krant The Telegraph meldde '"grote verontwaardiging" in Britse regeringskringen, die zouden zijn verrast door de passage. Een parlementariër waarschuwde dat Groot-Brittannië zich niet laat ringeloren en een regeringsfunctionaris zei dat dit "volstrekt onaanvaardbaar'" was. Spaanse media juichen de passage toe als een succes van Spaanse diplomaten in Brussel. Gibraltar is al ruim driehonderd jaar een Britse kolonie, maar Spanje wil het terug. Door: ANP Lees meer over: Gibraltar


Summary

statusnot read reprioritisations
last reprioritisation on suggested re-reading day
started reading on finished reading on

DetailsDiscussion

Do you want to join discussion? Click here to log in or create user.